Bali

Candidasa

Redelijk voorspoedige vlucht vanaf Auckland. In Brisbane echter weer een aansteker kwijtgeraakt. Nog gekker, van de twee mocht ik er een houden. Waar moet het heen in de wereld. 12 uur ‘s nachts in De nPasar, inderdaad opgehaald, maar het was wel bijna anderhalf uur rijden.we stoppen voor en nauwe poort, waar beslist geen dikke NZse in kan. Kamer met platje, kingsize bed en een wonderlijke badkamer, met een kuoiltje en de douchekop komt uit een aarden kruik. Wel warm en koud water. Een goede nachtrust, vooral na een klein slokje ‘wickey en sigaretje op platje. Luid kwakende kikers en sjirpende andere beesten. De volgende ochtend: o, surprise, surprise, een tempeltje rechts op het erf en aan de overkant sawah’s en bergen. Ik ben op het echte Bali! Koffie wordt haastig aangedragen. Geloof dat er wel drie man aanwezig was om mij persoonlijk bij te staan…ik was en ben de enige gast! Het zwembad is aan de overkant van de wegop een veldeje temidden van sawah’s. Het strand echter is 3 km verder weg en het andere hotel, het grotere, aan het strand 10 kilometer. Zwemwater is heerlijk, twee ligstoelen en een parasol. Een wandelingstje langs de weg leverde mij wat kroepoek en zwarte zoete rijst in een pisangblad. Voor middageten werd mij pecil, een soort gado gado geleverd van de warong.

Vandaag maak ik een toer met chauffeur en guide: daar kon ik echt niet onderuit, die guide bedoel ik. Wel lastig hoor, zo,n manneke achter je aan. Ben nu in Ubud, heb zowaar een schilderijtje gekocht en eindelijk een internet cafe gevonden en met de gids heerlijke babi gulin oftewel speenvarken gegeten.

De rest van het verhaal schrijf ik in koud Nederland met tranene inde ogen, denk ik. Ik zal dus ook geen comments kunnen lezen, tenzij ik nog iets in Den Pasar vind op dag van vertrek. Geen tijd voor correcties

This entry was posted on Saturday, January 21st, 2006 at 19:06 and is filed under Alles en Niks. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Bali”

 1. January 21st, 2006 at 23:40

  Cristel says:

  Wat goed van je dat je zomaar in een internet cafe je website heb kunnen vinden en wat kunnen schrijven. Ik ben wel galoers als ik je zo hoor, was ik nu maar mee gegaan……. De tantes zijn gearriveerd en vinden alles prachtig wat we doen. Vandaag de westcoast route gedaan maar dan zonder wandelingen. Mijn oren tuten wel een beetje……

 2. January 22nd, 2006 at 5:05

  Zandkorrel says:

  Halloooo, geniet nog even he! Je verhalen zijn heerlijk om te lezen!

  Ronald en Jacqueline

 3. January 23rd, 2006 at 8:30

  Pieter says:

  Hai Mams, Mocht je dit nog lezen: ik kom je dinsdag ophalen als je op tijd bent en anders Marianne. Verplicht eerst koffie drinken in Haarlem om de spits te ontlopen. Daarna mag je naar huis, als je wilt …

 4. January 23rd, 2006 at 9:03

  Patrick says:

  klinkt goed!

 5. January 24th, 2006 at 8:20

  Pieter says:

  Ja … en dan kan ze nog kiezen ook: filterkoffie op het Pretplein of Senseo op de Corneel. Ondertussen vliegt ze een kwartier voor op schema, dus nog vroeger op!

 6. January 24th, 2006 at 9:27

  cristel says:

  Nou ja dat vroeger zal wel meevallen. Mamma moet vast weer ergens wat aanstekers inleveren tassen uitpakken etc…

  Overigens mam, je hebt je schildpad hier gelaten, zal ik die maar opsturen?

 7. January 24th, 2006 at 9:35

  Patrick says:

  Ik bedoelde wat Corrie over Bali schreef.

Leave a Reply