IK WERD 65 !!

Na (te) lang wikken en wegen besloot ik mijn verjaardag te vieren in Haarlem. Zowel Michiel als Pieter had dit aangeboden: het zou minder stress opleveren voor mij. En eigenlijk wilde ik deze bizondere verjaardag wel vieren.

Een beetje laat ging er een mail uit naar familie en vrienden. Betty en Erica reageerden prompt! Geweldig! Maar jammer Betty, dat we aan ‘echt kletsen’ niet toekwamen. Ik verheug me op je komst naar Colmschate, maar ook petje af voor je komst helemaal naar Haarlem. Daarna was er iets mis met mijn mail en skype en juist toen ik in wanhoop Tiemen wilde bellen (Die had mijn ADSL gerealiseerd), herinnerde ik mij zijn raad: kijk naar de lampjes in je meterkast en als er maar twee lampjes branden (en bij inspectie bleekdat zo te zijn): haal de stekker eruit en na een poosje weer erin. Tja, welke stekker? Ik zag er twee en rukte ze er allebei uit en na wat denken en aanmoediging van mijn ‘hulp’ die niets weet van PC’s, de stekkers er weer ingestoken en ziet: het wonder was geschied: skype gaf weer in groen aan wie aanwezig waren op het net en het regende inene van de mails. Pfoei, het zweet van de wenkbrauwen geveegd en gauw de mailen bekeken. Atie en Dirk reageerden vanuit Oost-europa, en nee dus, ze waren nog lekker weg en konden niet komen. Enfin. zo waren er meer en uiteindelijk…nou ja, dan gaan we over naar

zondag 24 september…. de nacht van zaterdag op zondag in Haarlem was zeer onrustig voor deze dorpse oude dame…er reden brommers met veel herrie en er werd zeer hard gesproken in de straat…. Maar nou ja, de 24ste september was ik toch vroeg wakker en ik bakte mijn tempé in mijn nachtpon, die ‘s avonds nog naar olie stonk en ik las wat in mijn boek en ineens stond Michiel fris gebaad voor mijn neus. Met een cadeau!!

65kaart

Zelf maar eens aankleden in verjaarsgewaad en gezicht een beetje opgemaakt. En toen maar wachten, want Pieter, Marianne en Neleke zouden uit de kerk naar ons toekomen. En zo kon ik gezellig met mijn kleindochter spelen tot de visite kwam. Stom toevallig komen Bram, Anneke, Jan, Ineke en Adriaan tegelijk binnen. O, ze hebben leuke cadeautjes! Jan heeft een schaal met allerlei plantjes, ik moet nog eens goed kijken..Ineke brengt een handschoen mee…maar wat voor één… op iedere vinger een ander dier. Ik moet wel even oefenen voordat ik een goede voorstelling kan geven voor Neleke. Bram en Anneke geven me het boek van Hella Haasse, haar laatste. boekomsl.H.Haasse

Ik zal het met veel aandacht moeten lezen, maar Anneke zal mij nog wat achtergrond informatie sturen. Erica, Guido en Betty komen ook ongeveer tegelijk. Ik heb nog even een goed gesprek met Betty, maar dan komt alles tegelijk…. Victor met zijn hele gezin, wat leuk! Het was er niet van gekomen om Samuel te bekijken en nu is ook hij al meer dan een jaar oud! En Carmen Victoria, wat een dotje met haar leuke staartjes. Het contact tussen de achternichten laat effe op zich wachten, maar Neleke is wel helemaal beduusd als ook zij een pakje krijgt van Tante Sheila en oom Victor… aangeboden door Carmen Victoria, een boekje …Oma moet het wat haastig voorlezen, want wie maken allemaal hun opwachting? Onno met een leuke foto van Michiel, al ingelijst, en Thies met een boek… Tiemen met een kakelverse bos bloemen … het is te veel om op te noemen. Michiel heeft maar één vaas in huis en die staat al vol met maar de helft van Joke’s zonnebloemen. De vele bloemen moeten er dus bij in de emmer. Maar ze staan nu prachtig in verschillende vazen in mijn kamer en serre. De ‘jongens’ toveren zoutjes, drankjes ((nou ja, oké er was maar één appel(taart)) en dat was effe niet genoeg))…maar er was zoveel meer… Ik zwierf van hier naar ginter en probeerde met iedereen een praatje te maken, maar ik zag heus wel hoe goed het ging met drank en eten… hiervoor ook dank aan Erica… Pieter vond zelfs nog tijd om met dochter en achternichtje naar de speeltuin te gaan. Op mijn uitnodiging stond geloof ik: niet na zessen. Klinkt wat cru; ik bedoelde natuurlijk niet na zessen komen, maar wel blijven! Tenslotte moesten een aantal mensen maandag toch wel weer aan het werk. Zo kon ik Sheila overhalen toch een hapje mee te eten … volgens mij vonden de kinderen het ook best lekker. Maar ja… dan is het feest toch echt afgelopen en zo is de kamer ineens leeg.

Ik heb nog heerlijk geslapen bij Michiel en thuis had ik het druk met mijn bloemen.

Betty, ik verheug me er op al je bolletjes te poten als de tijd daar is. Erica, ik heb het inmiddels druk met corrigeren bij Ageeth en Bram en ik wil er toch wel rustig de tijd voor nemen om je koffie te testen zonder het apparaat op te blazen. Ineke moest met schaamrood op de kaken bekennen dat ze wel leuk fotografeert, maar nog niet weet hoe je die foto’s wegmailed. Heel grappig, want Joke is ook pas met dit experiment begonnen. Dus…heb ik maar wat gescanned en geplaatst (! ja gelukt) en daar zal iedereen het mee moeten doen!

This entry was posted on Thursday, September 28th, 2006 at 4:40 and is filed under Alles en Niks. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “IK WERD 65 !!”

  1. September 28th, 2006 at 8:22

    cristel says:

    Dat klinkt als een goede verjaardag! Ben je blij met je roze kaart? Ik vond het jammer er niet bij te zijn maar ik heb wel aan je gedacht.

Leave a Reply