Avonturen in ZUID - AFRIKA deel 3

KAAPSTADJammer genoeg heb ik de uitzending van Adriaan van Dis in Kaapstad gemist. Vrienden vertelden mij dat Adriaan zo enthousiast was over de hoeveelheden vlees die hij te eten kreeg totdat hij de chauffeur/gids vroeg wat híj at: drie of vier keer per maand vlees. En dat tekent de tegenstellingen die er nog steeds zijn. Ik heb er zelf weinig van gemerkt in Kaapstad. Vergeleken bij Pretoria was het er relaxed; er leek minder angst te zijn. Maar ik was toerist en eerlijk: ik heb daar genoten. We hadden mooie kamers in een oud ‘mansion’ met balkon en uitzicht op de zee. onze balkons whale viewWe logeerden niet in Kaapstad zelf.We bezochten wineries. Ik heb niet zoveel verstand van wijn, maar genoot van de gebouwen in koloniale stijl.wineryEr was overal gelegenheid om te lunchen buiten en dat was erg romantisch…Met Jacq en Ronald bezocht ik een bird sanctuary en lach niet: we spendeerden bijna een uur bij de squirrel monkeys! Gele aapjes die hun jongen op de rug dragen en ze zwierven vrij door de kooi met het publiek.aapje met jongVerder raapten we ‘steentjes’, waren het half edelstenen?Ik weet het niet.mooie steentjesJe kocht een zakje en dat mocht je zo vol mogelijk maken. In de toko de echte produkten: sieraden en kunst .Jacq liep mij tegemoet op de pier in de haven van Kaapstad en zei dat er een verrassing voor me was.haven 1Dit was al een prachtige verrassing; wat een prachtige berg! Het woei vreselijk hard, maar uiteindelijk zag ik dit tweetal dat tegelijkertijd dezelfde tekst uitsprak en ook vele buitenlands liedjes kende. Ze bleken zeep te verkopen voor een goed doel.'tweeling'Toen Cristel en Andries naar het Robben eiland gingen, waar ik op mijn vorige reis al geweest was en echt niet voor een tweede keer daarheen wilde, heb ik mij best vermaakt.eenpersoons streetbandDit was eenéénmansbandje, maar op een ontzettend gezellig pleintje was een orkestje van oude mannen aan het spelen. Iets jazzigs? Heb daar lekker relaxed op een muurtje gezeten en geluisterd. Verder zag ik ook nog dat een groot cruise schip met sleepboten de haven uitgemanouvreerd werd, indrukwekkend. Er is een draaibrug, wel iets anders dan de Pontjesbrug op Curaçao.niet pontjesbrugKaap de Goede Hoop werd niet vergeten en dat is een indrukwekkende rotspartij.uitzicht met AndriesCristel en Andries klommen nog naar de vuurtoren;omhoog naar vuurtorenik nam genoegen met wat lagere uitzichtpunten. Daarna zouden we Harry en family ontmoeten op het strand. We reden er heen over wat ik de enge weg noemde: kijk maar:plakkaat enge wegO, de goede foto is ineens weg, maar dit was even daarna:Cristel in de windWe ontmoetten de getuige Harry nog op het strand met zijn vrouw en drie kinderen. keuvelen op strandEn dan maak je nog even het strandleven mee met loslopende honden en helaas, ook twee min of meer bedelende meisjes, maar ook een strandvogel die zich niets aantrekt van de rondsjouwende mensen.'tamme' vogel aan strand En…. ik kon het niet laten… Oliver, zoon van Harry, die aan het strand verluierd en aangekleed werd…familie Harry'tamme' vogel aan strandIn feite heb ik van Kaapstad niets gezien dan het havengebied en de schitterende omgeving, maar behalve de bruiloft vond ik de week bij Kaapstad de mooiste ervaring in Zuid-Afrika.Nou nog even wat leuke foto’s zoeken. Tenslotte, lieve lezers, wil ik nog mijn excuses aanbieden voor een toch niet zo geweldige opmaak.Als ik in Nieuw Zeeland ben zullen Cristel en ik ons eens hierin verdiepen en wie weet hoe het volgende stukje er uitziet….. 

This entry was posted on Thursday, February 21st, 2008 at 21:35 and is filed under Alles en Niks. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Avonturen in ZUID - AFRIKA deel 3”

  1. February 24th, 2008 at 11:35

    Pieter says:

    Leuke foto’s, hoor!

Leave a Reply